ویندوز11:هر چیزی که باید از نسل بعدی سیستم عامل مایکروسافت بدونی
در کنفرانس بیلد مایکروسافت برای توسعهدهندگان که ۲۵ ماه می (۴ خرداد) برگزار شد، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، اعلام کرد این شرکت در حال برنامهریزی برای «یکی از مهمترین بهروزرسانیهای ویندوز در دهه گذشته» است. همین حرف کافی بود تا شایعات مربوط به بازطراحی بزرگی برای ۱٫۳ میلیارد کاربر این سیستم عامل در سال ۲۰۲۱ را تأیید کند.
۲۴ ژوئن (۳ تیر)، مایکروسافت در رویداد مجازی «What’s Next for Windows» از «نسل بعدی ویندوز» با نام ویندوز 11 (Windows 11) رونمایی کرد. پانوس پانای، مدیر کاریزماتیک بخش سختافزار سرفیس که حالا در رأس امور توسعه ویندوز نیز قرار دارد، در رویدادی متفاوت از آنچه تابهحال از ردموندیها دیده بودیم، خبر از تغییرات اساسی در سیستم عامل قدیمی و محبوب مایکروسافت داد؛ تا امیدوار باشیم ویندوز دوباره به دوران هیجانانگیز و پرشوروحال خود بازگردد.
با این مقاله همراه شوید تا در جریان هر آنچه از بهروزرسانی بزرگ ویندوز میدانیم قرار بگیرید؛ از جمله تاریخ عرضه، مشخصات سیستم مورد نیاز و ویژگیهای جدید.
نام نسخه جدید ویندوز
مایکروسافت عادت دارد اسامی کاملا غیر منتظرهای برای محصولات خود انتخاب کند. با نگاه به تاریخچه نامگذاریهایی چون ایکس باکس سری ایکس، ویندوز لایو یا واندرایو میتوان نتیجه گرفت در اکثر مواقع ممکن است با نامی روبهرو شویم که اصلا انتظارش را نداشتیم؛ از این رو، بسیاری از ناظران و صاحبنظران دنیای فناوری انتخاب نامهایی چون ویندوز وان، ویندوز 365 یا حتی سان ولی (Sun Valley) برای نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت را چندان دور از انتظار نمیدانستند.
اما مایکروسافت درنهایت تصمیم گرفت تا به روال نامگذاری عددی و ترتیبی منظم خود بازگردد و نام ویندوز ۱۱ را برای نسل بعدی سیستم عامل خود برگزید.
ازآنجاکه بسیاری از کاربران تصور میکردند ویندوز ۱۰ آخرین نسخه از ویندوز باشد، دست کشیدن مایکروسافت از استفاده از عدد ۱۰ میتواند نشان از عزم جدی بزرگترین شرکت نرمافزاری جهان برای ایجاد تغییرات اساسی در محبوبترین سیستم عامل دسکتاپ دنیا باشد.
تغییرات تجربه کاربری در ویندوز ۱۱
مایکروسافت قبلاً بهطور رسمی به برخی از این ویژگیهای جدید اشاره کرده است؛ از جمله تجربه بهبودیافته تایپ صوتی، کیبورد لمسی مدرنشده با اندازه بهینه کلیدها، صداها، رنگها، انیمیشنها و حتی فونتها و آیکونهای جدید.
در این مدت، ماکاپهای زیادی از طراحی جدید ویندوز در پروژه سان ولی افشا شده است و در نسخه اینسایدر ویندوز ۱۰ هم کدهایی بود که به طراحی ظاهری این سیستم عامل مربوط بود، اما فعال نشده بود. برای مثال، منو استارت شناور و فهرست پرش (jump list) شناور در نوار وظیفه، گوشههای گرد شده ویندوزها و منوها و همچنین ظاهری جدید برای مرکز عملیات که شامل اسلایدر میشود.
تغییرات مایکروسافت استور در ویندوز ۱۱
مایکروسافت در خلال رونمایی از ویندوز ۱۱، نسخهی جدید فروشگاه ویندوز را نیز معرفی کرد و آن را قدم بزرگی برای ایجاد تحول در اکوسیستم ویندوز دانست. این در حالی است که مایکروسافت تاکنون هیچگاه قادر به جلب نظر توسعهدهندگان و ایجاد محلی یکپارچه و مملو از نرمافزارهای مختلف نشده و فروشگاه کنونی ویندوز نمادی از شکست در این زمینه است.
زمان عرضه ودانلود ویندوز 11
هنوز حرفی از زمان عرضه ویندوز 11 زده نشده اما این شرکت اعلام کرد که این نسخه را در قالب یک آپدیت رایگان برای کاربران ویندوز 10 عرضه خواهد کرد. انتظار میرود که در ماه اکتبر، شاهد عرضه ویندوز 11 باشیم.
حداقل مشخصات مورد نیاز برای دریافت ویندوز 11 چیست؟
با رونمایی از ویندوز 11، این سوال برای کاربران ویندوز پیش آمده که چه دستگاههایی و با چه مشخصاتی میتوانند این بهروزرسانی جدید را دریافت کنند.
در جدیدترین نسخه از پلتفرم ویندوز تغییرات زیادی اعمال شده و به گفته مایکروسافت میتواند تجربه کاربری بهتر و لذتبخشتری را برای کاربران رقم بزند. حال این شرکت در جریان مراسم رونمایی از ویندوز 11، حداقل مشخصات مورد نیاز برای اجرای این نسخه را اعلام کرده است که بدین قرار است:
- پردازنده دو هستهای 64 بیتی با فرکانس 1 گیگاهرتزی
– رم 4 گیگابایتی
-حافظه ذخیرهسازی 64 گیگابایتی
-نمایشگر 9 اینچی
-رزولوشن نمایشگر 867 در 1366 پیکسل
-کارت گرافیک سازگار با DirectX 12
در سال 2015 یعنی زمانی که مایکروسافت ویندوز 10 را عرضه کرد، تغییری را در حداقل مشخصات فنی مورد نیاز برای دریافت این بهروزرسانی نسبت به نسخه ویندوز 8 اعمال نکرد. اما اکنون در ویندوز 11، این رویه تکرار نشد و اندک تغییراتی را در حداقل مشخصات مورد نیاز برای دانلود و نصب این نسخه شاهدیم.
شاید تغییر مهم و قابل تامل، عرضه ویندوز 11 تنها در نسخه 64 بیتی است و این یعنی دیگر خبری از نسخه 32 بیتی نخواهد بود. با این حال، پشتیبانی از اپلیکیشنهای 32 بیتی همچنان ادامه خواهد داشت.
افزودن دیدگاه جدید