مقایسه و ارزیابی صرافی های ارز دیجیتال ایرانی
اکنون 11 سال پس از تولد نخستین رمزارز جهان بیتکوین، در کوینایران بر آن شدیم تا با ارزیابی کیفیت فنی صرافیهای رمزارزی ایرانی هم به توسعه و افزایش کیفیت آنها کمک کنیم، و هم بستری را فراهم آوریم تا مخاطبان و کاربران فضای رمز ارزها با شناخت بهتری نسبت به انتخاب محل مناسب تبادل داراییهای رمزارزی خود مبادرت نمایند. از همین رو در ایم مقاله به بررسی چهار صرافی ارز دیجیتال ایرانی میپردازیم.
صرافیهای رمز ارزی با عملکرد نامناسب خود میتوانند سرمایه هزاران کاربر خود را از بین ببرند. از بین رفتن اعتماد کاربران به این بازار نوپا هزینههای سنگینی را بر اعضای جامعه و پروژههای رمز ارزی وارد میکند. مطالعه پژوهشی و ارزیابی کیفیت این چهار صرافی ارز دیجیتال ایرانی میتواند قدمی هرچند کوچک برای جلوگیری از به هدررفتن سرمایه ارزشمند شما مخاطب محترم باشد.
پژوهشی که مطالعه میکنید حاصل صدها ساعت کار تحقیقاتی و ارزیابی اطلاعات کیفی و کمی مرتبط با صرافی ارز دیجیتال ایرانی است. با تلفیقی از روشهای کیفی و کمی مناسب یک ساختار جامع برای ارزیابی هرچه بهتر صرافیها توسعه داده شد و صرافیهای رمز ارزی ایرانی مورد بررسی قرار گرفت. تیم تحقیقاتی کوینایران متشکل از کارشناسان شناخته شده در این حوزه با تکیه بر توان فنی و تجربیات ارزشمند خود به سرپرستی سلمان صادقی سعی کرده است با بهرهگیری از شیوههای علمی اطلاعات مورد نیاز خود را تا حد ممکن از منابع معتبر کسب کند. در نگارش این پروژه تلاش شده است تا کیفیت یک صرافی از تمامی جنبههای ممکن مورد مطالعه قرار گیرد. بر این اساس 85 متغیر کمی و کیفی با درصد تاثیرگذاری متفاوت تعریف شدند. هدف نهایی تیم تحقیقاتی کوینایران در این مسیر ارزیابی واقعی کیفیت صرافی های ارز دیجیتال ایرانی بدون در نظر گرفتن مناسبات حاکم بر بازار بوده است.
باور داریم نتایج این مطالعه هم برای کاربران صرافیها و هم برای خود صرافیها سودمند است. کاربران میتوانند از کیفیت صرافیهای ایرانی مطلع شوند و صرافیها نیز از نقاط ضعف و قوت خود و سلیقه کاربران آگاه میشوند. این پژوهش همچنین برای قانونگذاران نیز میتواند ارزشمند باشد و آنها را برای اخذ تصمیمات صحیح یاری کند.
خوشحال میشویم نظرات شما را در مورد این مقاله و همچنین ارزیابی به عمل آمده بشنویم. سرپرست تیم تحقیقاتی پاسخگوی سوالات، انتقادها و پیشنهادهای شما خواهد بود.
ارزیابی چند صرافی ارز دیجیتال ایرانی چطور انجام شده؟
این پژوهش به طور ویژه سعی کرده است با توسعه ده زاویه دید مختلف به صرافی های ارز دیجیتال ایرانی نگاهی نقادانه داشته باشد و با ارزیابی کیفی سرویسهای آنان هم به کاربران برای انتخاب مناسب محل مبادلات رمزارزی خود کمک کند و هم صرافیها را از نقاط قوت و ضعف خود آگاه کند.
امتیاز تجمیعی کسب شده توسط صرافیها ملاک نهایی ما برای کیفیتگذاری بر صرافیهای رمز ارزی است. توجه به این نکته که امتیازها در 80 شاخص متمایز توزیع شدهاند، به ما کمک میکند تا مطمئن شویم یک پارامتر به تنهایی نتوانسته رتبه کیفی صرافیها را تعیین کند.
در هنگام نگارش این پژوهش نظرسنجیهای متعددی نیز از مخاطبین صورت گرفت و از نتایج آن در طراحی ساختار ارزیابی صرافیها استفاده شد. در ادامه خلاصه نخستین ارزیابی کیفی صرافیهای رمز ارزی ایرانی را مطالعه میکنید.
نتایج و بحثهای تحلیلی ارزیابی صرافی ارز دیجیتال
نتایج یک نظرسنجی انجام شده در مردادماه سال جاری حاکی از آن است که چیزی در حدود 16 درصد مخاطبین کوینایران از صرافی ارز دیجیتال ایرانی برای تبادلات مالی خود در این حوزه استفاده میکنند. این نتایج نشان میدهد بازار بزرگی برای صرافیهای ایرانی در صورت افزایش کیفیت وجود دارد. در واقع مطابق با این نظرسنجی 84 درصد بازار ایرانیها در اختیار صرافیهای خارجی است.
در یک نظرسنجی دیگر میزان رضایتمندی مخاطبین از کار با صرافیهای ایرانی مورد سوال قرار گرفت. نتایج زیر قابل توجه است.
نتایج نشان میدهد که حجم قابل توجهی از کاربران از تجربه کار با صرافیهای ایرانی رضایت دارند. البته حدود 40 درصد کاربر ناراضی نیز جمعیت قابل توجهی است.
یکی از اصلیترین دلایل نارضایتی بخشی از کاربران از صرافی های ارز دیجیتالی هزینه تراکنشها در پلتفرمهای ایرانی است. نظرسنجی زیر نشان میدهد که نزدیک به نیمی از مخاطبین هزینه سرویسدهی صرافی های ارز دیجیتال در ایران را بسیار بالا ارزیابی کردهاند.
در یک نظرسنجی دیگر شش مشخصه اصلی برای ارزیابی کیفیت یک صرافی رمز ارزی را مشخص کردیم. سپس از مخاطبین پرسیدیم که کدام ویژگی یک صرافی برای آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است. گراف زیر نحوه توزیع نظرات مخاطبان بر این شش ویژگی را نشان میدهد.
با توجه به پژوهشهای پیشین، نتایج نظرسنجیها و تجربه میدانی محقق شاخصهای کیفی ما در ده دستهبندی کلی و در دو گروه تعریف شدند. با بررسی این ده دسته بندیکلی امتیاز هر صرافی به طور مجزا محاسبه شد.
از میان این ده شاخص، هفت شاخص اصلی برای ارزیابی کیفیت صرافیها مشخص شدند. دو شاخص نیز به عنوان نمره تنبیهی و تشویقی در نظر گرفته شدهاند. در نمودار زیر نحوه توزیع وزنی هر شاخص در رتبهبندی کلی مشخص شده است.
لازم به ذکر است که شاخص گزارشات عملکردی منفی به عنوان یک پارامتر تاثیرگذار منفی در سیستم امتیازبندی عمل کرده است. بهعبارت دیگر اگر از یک صرافی گزارشی مبنی بر قطع دسترسی کاربران و یا نقص حریم خصوصی آنها گزارش شود، 5 امتیاز منفی به آنها تعلق خواهد گرفت و از مجموع امتیازهای کسب شده توسط آنها کسر خواهد شد. به همین ترتیب شاخص تجربه کاربری نیز به عنوان یک امتیاز تشویقی اضافی در نظر گرفته شده است. به این صورت که امتیاز کسب شده توسط صرافیها در این قسمت از بیشینه 10، به امتیاز کل کسب شده توسط آنها اضافه خواهد شد.
در مطالعه ما یک پارامتر هم برای سنجش مشوقهای موجود در هر صرافی ارز دیجیتال تعیین شده است. این شاخص امتیاز کلی صرافیها را تغییر نخواهد داد. در واقع فرض شده است که صرافیها مسئولیتی برای عرضه اینگونه مشوقها ندارند. استفاده از متدهای تشویقی برای جذب کاربران بیشتر باعث به وجود آمدن حجم بازار بالاتر در مقاطع زمانی کوتاه میشود. نمیتوان به طور مشخص نتیجه گرفت که ارائه اینگونه مشوقها توسط صرافیها یک عمل منفی یا مثبت است. به همین دلیل ارزیابی شاخص انتهایی به صورت مجزا صورت گرفته است.
منابع مورد استفاده در این پژوهش در جدول زیر مشخص شده است.
پس از بررسی کامل و دقیق هر کدام از شاخصها کیفیت و رتبه هر صرافی با توجه به امتیاز تجمیعی کسب شده توسط آنها مشخص گردید. برای مشخص کردن کیفیت نهایی هر صرافی جدول زیر مورد توجه است.
قانونمداری در صرافی ارز دیجیتال
یکی از ملاکهای اصلی ارزیابی کیفیت یک صرافی ارز دیجیتال میزان تطبیقپذیری آن با ساختارهای موجود قانونی کشورهاست. در این قسمت با تعریف نه شاخص و ارزیابی مستقل هرکدام به ارزیابی صرافیهای رمز ارزی ایرانی از منظر تطبیقپذیری قانونی آنها پرداخته شده است. در زیر این شاخصها، شدت تاثیرگذاری هرکدام و نتایج بدست آمده از ارزیابی را مشاهده میکنید.
در جدول زیر نتایج بدست آمده در این قسمت را مشاهده میکنید.
رتبه نام صرافی امتیاز کسب شده بیشترین امتیاز
……………………………………………………………………………………………………………
1 نوبیتکس 8.32 20
……………………………………………………………………………………………………………
2 والکس 7.92 20
……………………………………………………………………………………………………………
3 اکسیر 7.92 20
……………………………………………………………………………………………………………
4 رمزینکس 6.52 20
امنیت در صرافی ارز دیجیتال
صرافیها یکی از بهترین اهداف هکرها هستند. آنها با اطلاعات حساسی نظیر کلیدهای خصوصی و اطلاعات شخصی و مدارک هویتی مشتریان خود ارتباط دارند. اطلاعاتی که میتواند طعمه مناسبی برای هکرها باشد. در این بخش سعی کردیم کیفیت امنیت صرافیها را مورد مطالعه قرار دهیم. در این راستا هفت شاخص متمایز تعریف شدند. در ادامه پارامترهای تعیین شده، وزن تاثیرگذاری هر کدام مشخص شدهاند.
در جدول زیر نتایج بدست آمده در این قسمت را مشاهده میکنید.
رتبه نام صرافی امتیاز کسب شده بیشترین امتیاز
…………………………………………………………………………………………………………..
1 نوبیتکس 11.55 20
…………………………………………………………………………………………………………..
2 اکسیر 11.5 20
…………………………………………………………………………………………………………..
3 والکس 11.9 20
…………………………………………………………………………………………………………..
4 رمزینکس 9.652 20
کیفیت خرید و فروش در صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی
برای ارزیابی مناسب یک صرافی مهم است مشخص شود که کیفیت انجام خرید و فروش در آن چگونه است. شاخصهای تعریف شده در این قسمت به این منظور طراحی شدهاند که صرافیهایی را که قواعد خرید فروش متفاوتی نسبت به عرف دارند شناسایی کند. در گراف زیر شاخصهای تعریف شده و شدت تاثیرگذاری هرکدام مشخص شده است.
تایج نهایی و رنکینگ چهار صرافی ارز دیجیتال برتر ایرانی
در نهایت با جمع امتیازهای کسب شده توسط صرافیها در بخشهای پیشین امتیاز تجمیعی آنها محاسبه شد. در جدول زیر رتبهبندی و جایگاه بدست آمده برای هر صرافی نمایش داده شده است.
همانطور که میبینید در انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی، صرافی نوبیتکس و اکسیر با اختلاف کمی در مجموع امتیازات، رتبه اول و دوم را به دست آوردند. صرافیهای والکس و رمزینکس نیز گرچه رتبه سوم و چهارم را دارند اما امتیازاتشات اختلاف زیادی با دو صرافی دیگر ندارد.
منبع: https://vrgl.ir/n34go
افزودن دیدگاه جدید